Wil jij een zwembad in jouw tuin? Heb je geen idee hoe dat allemaal in z’n werk gaat en weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit artikel de perfecte plek om je in te lezen over de belangrijkste dingen die komen kijken bij het plaatsen van een zwembad.
De afweging
Sowieso is het belangrijk om goed af te wegen of je daadwerkelijk een zwembad in je tuin kan en wil plaatsen. Er moet genoeg ruimte zijn voor een degelijk zwembad en het liefst een plek in de zon, zodat je volop kan genieten van zwemplezier in het heerlijk schijnende zonnetje. De prijs voor een zwembad in de tuin ligt vaak rond de €25.000,- en kan oplopen aan de hand van de grootte en de materialen die je wil. Het is dus verstandig om goed na te denken of je dit project wil starten.
De juiste hulp
Een echte klusser wil natuurlijk zelf zijn zwembad in zijn tuin plaatsen, maar het is toch altijd handig om met een professional te praten over een zwembad aanleggen in de tuin. Deze hebben beter zicht op hoeveel werk het zal zijn, wat er precies moet gebeuren en hoe het kostenplaatje eruit zal zien. Daarnaast ziet het werk van een professional er natuurlijk altijd strak uit en ben je ervan verzekerd dat er geen lekkages zullen zijn of dat deze binnen de garantie worden verholpen. Het scheelt een hoop tijd en werk als je een bedrijf inhuurt en wie weet mag je zelf komen helpen als je toch je eigen steentje wil bijdragen aan het proces.
Visueel
Als je eenmaal besloten hebt waar het zwembad komt te liggen en hoe groot het wordt, is het tijd om na te denken over de materialen. Het is heel belangrijk om goed na te denken hoe jij wil dat jouw zwembad en daarmee de rest van jouw tuin eruit komt te zien. Ook is dit een beslissing die de kosten van jouw zwembad omhoog of omlaag kunnen halen, zeker niet iets om op het laatste moment te beslissen dus. Er zijn vier materialen die gebruikt kunnen worden bij het aanleggen van een zwembad: Polypropyleen, polyester, beton en styropor. Het enige materiaal dat met veel nadelen komt, is polyester en is dus zeker niet aan te raden. Bij alle andere materialen kan je uiteindelijk gaan kijken welke het beste past bij de rest van jouw tuin. Weeg alle voor- en nadelen goed af voordat je de knoop doorhakt voor een materiaal. Als het er eenmaal in ligt, dan wil je het niet meer moeten veranderen.
Accessoires
Bij een zwembad horen natuurlijk accessoires. Een duikplank, trappetje, filters, pomp, verlichting en ga zo maar door. Visualiseer jouw ideale zwembad en schrijf alles op wat daarbij komt kijken. Voor alle technische noodzakelijkheden kan een bedrijf je goed verder helpen, die weten precies wat jouw zwembad nodig heeft om schoon en warm te blijven.
Het moge duidelijk zijn dat een zwembad aanleggen dus een flinke taak is, dat is waarom een bedrijf inhuren eigenlijk altijd de beste optie is. Zij zullen je door alle noodzakelijke stappen heen helpen en ervoor zorgen dat jij het zwembad van je dromen binnen no-time in je tuin hebt liggen.